Cezayir-katu (Cezayir Sokağı)

Kirjoittaja

Cezayir-katu (Cezayir Sokağı)

Vaikka näinä vaikeina aikoina emme voi aina matkustaa, on meillä yhä mahdollisuus nauttia upeista paikoista netin kautta. Nyt esittelen teille ”Istanbulin karkin”. Se on kuin piilotettu aarre, jota kaikki istanbulilaisetkaan eivät tunne. Jos inspiroidut väreistä, valoista, musiikista ja hauskasta sisustuksesta, tervetuloa Cezayir-kadulle Beyoğluun!

Cezayir-katu (Cezayir Sokağı) on kiehtova ja hauska, jyrkkä, portaista muodostuva kävelykatu, mikä on molemmin puolin täynnä värikkäitä sohvaryhmiä. Täällä voit syödä, juoda ja nauttia elävästä musiikista vaikka joka ilta. Ilahdut takuulla monivärisestä, kauniista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta!

Värikäs Cezayir katu lilan värisine sohvaryhmineen.

Täältä löydät myös joitain erikoisuuksia, kuten syyrialaisen viinin: Shiluh. Se on tehty omenoista, inkivääristä ja vesimeloneista. Shiluh myös tarjoillaan vesimelonipalojen kera. Me todella ihastuimme siihen! Pieni vinkki: voit ostaa sitä myös kotiin viemiseksi.

Cezayir Sokağı tarkoittaa oikeastaan ”Algerialainen katu”. Aikaisemmin se on tunnettu myös nimellä Franzis Sokağı, ”Ranskalainen katu”.

Värikäs ja jyrkkä Cezayir katu lilan värisine sohvaryhmineen.

Yöelämä

Osa Cezayir-kadun yöelämää ovat koko kadun vallanneet värikkäät sohvaryhmät, yhdessäolosta nauttiminen ja elävä musiikki, jota soitetaan kaikkialla. Kadun suositut ravintolat ovat avoinna pitkään eli juhlat jatkuvat yömyöhään saakka. Elävää musiikkia on tarjolla joka ilta.
Vierailumme aikana erästä kadun taloa restauroitiin juuri hotelliksi; me mietimmekin montako tuntia asiakkaat mahtavat voida nukkua siellä öisin? Muutoinhan paikka on aivan fantastinen.

Jyrkkä ja värikäs Cezayir katu illalla.

Ravintolavinkkejä:

La Fee

La Fee on vesipiippubaari / pubi, jonka istumapaikat ovat ulkoterassilla. Terassiin kuuluu myös pieni puutarha ja elävää turkkilaista musiikkia joka ilta. Sisätiloissa on pienet baaripöydät, joissa voit nauttia esim. erilaisia viinejä tai mojitoja live-musiikin soidessa taustalla. La Feen tunnelma ja musiikkityyli on 70-, 80- ja 90-luvun turkkilainen pop.

Cezayir katu Istanbulissa. Juustotarjotin ja syyrialainen Siluh viini.
Shiluh viini

Beco’s Restaurant & Bar

Beco’s Restaurant & Bar tarjoaa turkkilaisia, ranskalaisia ​​ja kansainvälisiä lounas- ja illallisruokia. Siellä voit nauttia esim. kitaramusiikista. Tunnelma on saanut inspiraationsa Ranskasta ja se on aikaan saatu kukilla, monivärisillä tyynyillä sekä tunnelmallisella valaistuksella.

Chez Vouz

Viinibaari, jossa tarjoillaan turkkilaista aamiaista, lounasta ja illallista. Täältä löydät laajan valikoiman turkkilaisia ​​ja kansainvälisiä viinejä. Sisustuksen tyylissä on ranskalaisuuden inspiroimaa eloisuutta, johon kuuluu rento ja ystävällinen tunnelma. Sisätilat on sisustettu viihtyisillä pöytäryhmillä, joita ympäröi kauniinvärinen valaistus; kun taas terassilta löytyy suuri sohva, jossa on muhkeat samettityynyt.

Point Virgule

On vaikea ohittaa violetteja sohvia Point Virgulen ulkopuolella, ja sisällä niitä on enemmänkin. Sisällä on myös värikästä taidetta sekä elävää musiikkia, joka sopii täydellisesti kadun tunnelmaan.

Kahvilat

Ravintoloiden / baarien lisäksi löytyy myös muutamia alkoholittomia paikkoja, kuten The Breakfast Tea House ja Cafe La Vie. On myös joitain pienempiä ravintoloita, joissa on yksinkertaisempia ruokia, kuten The Magic House.

Kuinka löydät sinne?

Osoite on Cezayir Sokağı, Galatasaray, Beyoğlu, Istanbul.
Katu on lähellä tunnettua Istiklal Caddesi-kävelykatua. Kadun portaikko alkaa Hayriye Caddesilta ja johtaa alas kohti Bostanbaşı Caddesia.

Sisäänkäynti jyrkälle ja värikkäälle Cezayir kadulle Hayriye Caddesilta.
Sisäänkäynti Hayriye Caddesi
Sisäänkäynti ainutlaatuiselle Cezayir kadulle Bostanbaşı Caddesilta.
Sisäänkäynti Bostanbaşı Caddesi

Vieraile Cezayir-kadulla ja nauti ainutlaatuisesta tunnelmasta:

Jaa tämä postaus

Lue lisää
postauksiani

Ruoka – osa 2: herkut, leivonnaiset ja jälkiruuat

Voin luvata, että tämä postaus on taatusti makea. Ja lisäksi voin taata, että jos maistat näitä kaikkia herkkuja, sinun ei tarvitse tuntea makeannälkää hetkeen – sen verran tuhtia evästä turkkilaiset herkut nimittäin ovat. Tässä...

Ruoka – osa 1: arjen ruokakulttuuria, parhaita ravintoloita ja perinteistä katuruokaa

Joulu Pyhän Antoniuksen katolisessa kirkossa (Sent Antuan Katolik Kilisesi)

Istanbulin katueläimet – kodit ja ruoka

Ruoka – osa 2: herkut, leivonnaiset ja jälkiruuat

Voin luvata, että tämä postaus on taatusti makea. Ja lisäksi voin taata, että jos maistat näitä kaikkia herkkuja, sinun ei tarvitse tuntea makeannälkää hetkeen – sen verran tuhtia evästä turkkilaiset herkut nimittäin ovat. Tässä...

Ruoka – osa 1: arjen ruokakulttuuria, parhaita ravintoloita ja perinteistä katuruokaa

Joulu Pyhän Antoniuksen katolisessa kirkossa (Sent Antuan Katolik Kilisesi)

Seuraa SHS:a somessa

Kaunis kiitos kun kiinnostuit blogistani!

Käy tykkäämässä, niin tutustut ihmeiden Istanbuliin ja sukellat suloisiin seikkailuihin aina uusimpien postausteni parissa!