Moderni Istanbul – pilvenpiirtäjät & Istanbul Sapphire

Kirjoittaja

Moderni Istanbul – pilvenpiirtäjät & Istanbul Sapphire

Vaikka useimmiten tunnemme Istanbulin sen häikäisevästä historiastaan, Istanbul on myös erittäin moderni ja kansainvälinen kaupunki. Istanbulin silhuettia ovat muuttaneet viime vuosina joka puolelle kaupunkia rakennetut pilvenpiirtäjät, joista löytyy asuntojen lisäksi monipuolista yritystoimintaa.

Istanbulin pilvenpiirtäjät ovat sijainneet perinteisesti erityisesti Leventin ja Maslakin alueella Euroopan puolella. Pilvenpiirtäjät ovat suuria ja monipuolisia komplekseja: niissä on asuntoja, ostoskeskuksia, toimistoja, vapaa-ajanviettopaikkoja ja jopa sairaaloita. Tänä päivänä myös Aasian puolelle niitä rakennetaan yhä kiihtyvällä tahdilla, esimerkiksi Ataşehirin kaupunginosaan ja Kadıköyn naapurustoon, Fikirtepeen.

Levent Euroopan puolella

Istanbulin pilvenpiirtäjät ovat mielenkiintoisia, eivät pelkkiä tylsiä ja yksinkertaisia laatikoita. Usein ne on myös valaistu taidokkaasti, ja ne ovatkin yön pimeydessä kuin kauniita valotaideteoksia. Suurimmalta modernien pilvenpiirtäjien alueelta, Leventistä, löytyy myös Istanbul Sapphire. Sen kattoterassilta on tätä postausta kirjoittaessani upein näköala yli koko Istanbulin. Kenties Aasian puolella rakenteilla oleva Küçük Çamlıca TV Radio Tower tulee viemään voiton Sapphiresta näköalan suhteen.

Yöllinen näköala Istanbul Sapphiresta Leventissä Euroopan puolelta.
Näkymä Istanbulin yöhön Sapphiren kattoterassilta
MAC Hotel Vazo Kule Maltepessa Aasian puolella
İSTMarina, Kartalissa, Istanbulissa Aasian puolella
İSTMarina, Kartalissa Aasian puolella

Upea Istanbul Sapphire

Istanbul Sapphire oli Istanbulin ja Turkin korkein pilvenpiirtäjä vuosina 2010–2016 ja Euroopan 4. korkein rakennus, kun rakennus valmistui vuonna 2010. Sapphire nousee 54 kerrosta maanpinnan yläpuolelle, ja sen kattorakenteen korkeus maanpinnasta on 238 metriä: sen rakenteellinen kokonaiskorkeus 261 metriä mukaan lukien katolla sijaitseva piikki, joka on osa arkkitehtuuria.
Se on myös maan ensimmäinen ekologinen pilvenpiirtäjä.

Istanbul Sapphire Leventissä Euroopan puolella.
Istanbul Sapphire

Vuonna 2019 Istanbul Sapphire oli enää Istanbulin ja Turkin 4. korkein pilvenpiirtäjä.

Korkeampia ovat Metropol Istanbul Tower (70 kerrosta / 301 metriä), joka sijaitsee Ataşehirin alueella Aasian puolella sekä Skyland Istanbul Towers 1 ja 2 (2 x 70 kerrosta / 293 metriä), jotka sijaitsevat Seyrantepe-kaupunginosassa Euroopan puolella.

Istanbul Sapphiren hissi.
Hissillä 54. kerrokseen

Tabanlıoğlu Architects suunnitteli Istanbul Sapphiren huipputeknisen rakenteen, joka koostuu 64 kerroksesta (54 maanpäällisestä- ja 10 kellarikerroksesta): yhteisöllisistä asuinkerroksista, laajoista pysäköintipaikoista, suuresta ostoskeskuksesta ja 47 kerroksesta perinteiseen asuinkäyttöön.

Joka 3. kerroksen välissä on erityinen kerros, jossa on oma puutarha. Ja jokaisen 9. kerroksen välissä on puolestaan joko ​​yhteinen oleskelu- tai tekninen tila. Puutarhojen yhtenevä ulkonäkö on taloyhtiön vastuulla.

Istanbul Sapphire näköala
Istanbul Sapphiren kattoterassi.

Kattoterassilla on kahvila, kokoustilat, matkamuistomyymälä ja tietenkin upea panoraamanäkymä. Näkymä on ainutlaatuinen koko Istanbulissa; kirkkaalla säällä voit nähdä koko Istanbulin aina Mustalta mereltä Marmaranmerelle saakka, ja tietysti myös koko Bosporinsalmen. Sieltä näet myös kaikki kolme Istanbulin Euroopan ja Aasian välistä siltaa samanaikaisesti. Se on todella ainutlaatuinen ja henkeäsalpaava kokemus!

Kartta Istanbulista, jossa voit nähdä Istanbul Sapphiren sijainnin Euroopan puolella.

Kattoterassilla on myös 4D-elokuvateatteri, jossa voit nähdä elokuvan ”The 4D helicopter ride ”. Elokuvassa lähdet Sapphiresta helikopterilennolle ja näet koko Istanbulin lintuperspektiivistä.

Vieraile Istanbul Sapphiressa ja nauti ainutlaatuisesta näköalasta:

Jaa tämä postaus

Lue lisää
postauksiani

Road trip Istanbulista turkoosin Aigeianmeren rannikolle

Entä jos yhdistäisit matkallasi sekä historian hienouden että merimaisemien kauneuden? Me ajelimme Istanbulista Turkin länsirannikon pieniä rantateitä pitkin kohti etelää huikean kauniita Aigeianmeren maisemia ihaillen, ja voin suositella tätä yhdistelmää suuresti – siis kaupunki-...

İstanbul Modern – modernia taidetta monipuolisesti

Ruoka – osa 2: herkut, leivonnaiset ja jälkiruuat

Ruoka – osa 1: arjen ruokakulttuuria, parhaita ravintoloita ja perinteistä katuruokaa

Road trip Istanbulista turkoosin Aigeianmeren rannikolle

Entä jos yhdistäisit matkallasi sekä historian hienouden että merimaisemien kauneuden? Me ajelimme Istanbulista Turkin länsirannikon pieniä rantateitä pitkin kohti etelää huikean kauniita Aigeianmeren maisemia ihaillen, ja voin suositella tätä yhdistelmää suuresti – siis kaupunki-...

İstanbul Modern – modernia taidetta monipuolisesti

Ruoka – osa 2: herkut, leivonnaiset ja jälkiruuat

Seuraa SHS:a somessa

Kaunis kiitos kun kiinnostuit blogistani!

Käy tykkäämässä, niin tutustut ihmeiden Istanbuliin ja sukellat suloisiin seikkailuihin aina uusimpien postausteni parissa!